T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Atatürk Ortaokulu

CODEWEEK 2023 ETKİNLİĞİMİZ

CodeWeek AB Kod Haftası bu yıl 7-22 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı teması ile düzenlenecektir.

7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 5 ve 6.Sınıf öğrencilerimizle birlikte temel programlama kavramları, görsel-blok kodlama etkinlikleri gibi çeşitli kodlama etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Düzenlenecek olan kodlama etkinliklerinde sevgili öğrencilerimize başarılar diliyoruz. 

Yapılacak olan uygulamalara velilerimiz de katılım sağlayabileceklerdir. Gerçekleştirilen etkinliklere ait içerikler okulumuz sosyal medya hesaplarımızdan ve internet sitemizden yayınlanacaktır.

Okulumuz Etkinliği için Katılım Kodu: cw22-kPWyw

EU Code Week

 Kodla Büyü (kodris.com)

Etkinlik sayfamızı görüntülemek için lütfen tıklayınız.

 

Kod Haftası (CodeWeek), kodlama ve dijital okuryazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hale getirmeyi amaçlayan bir taban girişimdir. Kod Haftası kapsamında katılımcılar temel programlama, robotik teknolojileri, web tasarımı, mobil uygulama geliştirme, görsel/blok programlama, bilgisayarsız etkinlikler, artırılmış gerçeklik, giyebilir teknolojiler, 3B tasarım, yapay zekâ gibi konularda çevrim içi ve yüz yüze etkinlikler düzenleyebilmektedir.

 2023 yılı boyunca Bakanlığımıza bağlı tüm okul, kurum ve temsilciklerimizde düzenlenecek etkinliklerin Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde gerçekleştirilmesi hususunda çalışmalar başlatılmıştır. Bu çalışmalara eş zamanlı olarak Kod Haftası 2023 yılı teması "Cumhuriyetimizin 100. Yılı" olarak belirlenmiştir. Etkinliklerle ilgili kullanılabilecek kaynaklar https://codeweekturkiye.eba.gov.tr web sayfasında sunulmuştur. Bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı resmi ve özel tüm okul/kurumlarda 07-22 Ekim 2023 tarihleri arasında "Kod Haftası" etkinlikleri düzenlenecektir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 14:16 - Görüntülenme: 385
  Beğen | 0  kişi beğendi