Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilimizin en eski okullarından biridir. 1968 yılına kadar bugünkü Hisar Tepesi ‘nde bulunan  Atatürk Lisesinin bünyesinde ‘’ Bolu Lisesi Orta Kısmı’’ olarak, 1968 yılından itibaren Hisar Tepesi’nin doğusunda yeni binasında, Merkez Ortaokulu olarak hizmet vermiştir.

Bolu’nun hayırsever iş adamı ve Bolu’nun babası İzzet Baysal Beyefendi’nin katkılarıyla üç katlı, on sekiz derslikli yeni bir okul binası da inşa edilerek 1988 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

12 Kasım 1999 tarihinde meydana gelen Düzce-Kaynaşlı depreminde ağır hasar alan ana bina kullanılamaz duruma gelmiş, yapılan incelemeden sonra yıkım kararı verilmiştir. Derslik yetersizliğinden dolayı ağır hasar alan büyük ana binanın karşısında 6 derslikli prefabrik bina, ağır hasarlı büyük ana binanın yanına ise 2 derslikli ikinci bir prefabrik bina yapılmıştır.

2002 yılının ağustos ayında yıkılan binadan sonra yerine yeni bir okul yapılması için gerekli yazışmalar yapılmış, Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunun onay vermemesi üzerine proje aşamasında kalmıştır.

Okulumuz 2007-2008 Eğitim-Öğretim yılından itibaren normal eğitime geçmiştir.

2012-2013 Eğitim-öğretim döneminde Atatürk İlköğretim Okulu; yeni yapılanma (4+4+4) ile İlkokul ve Ortaokul olarak ikiye ayrıldı. Okulumuzun adı Atatürk Ortaokulu olmuştur. Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu aynı bahçe farklı binalarda 2012-2013 öğretim yılından itibaren 2016-2017 eğitim-öğretim yılına kadar eğitim- öğretime devam etmiştir.

20 Ağustos 2016 tarihinde Bolu Valilik makamının oluru ile Atatürk Ortaokulu, Abant Ortaokulu ve İnkılap Ortaokulu ; Atatürk Ortaokulu adı altında Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesinin taşınmış olduğu binalarda birleşerek 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başından itibaren A Blok ve B Blok olmak üzere iki binada eğitim vermektedir.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında : her sınıf bazında beş şube olmak üzere toplam 20 şube mevcuttur. Ayrıca 1 müdür odası, 2 müdür yardımcısı odası, 2 rehber öğretmen odası, 1 öğretmenler odası, 1 hizmetli odası, 1 kütüphane, 2 teknoloji tasarım odası, 1 fen laboratuvarı, 1 bilgisayar laboratuvarı, 1 resim atölyesi, 1 destek eğitim odası, 1 kantin, 2 mescit, 1 konferans salonu ve bahçede 2 oyun alanı bulunmaktadır.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile okulumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 rehber öğretmen, 41 branş öğretmeni, 1 memur, 2 kadrolu yardımcı hizmetler personeli, İŞKUR kapsamında 1 güvenlik ve 5 temizlik personeli görev yapmakta, 486 öğrencimiz eğitim görmektedir.

Okulumuz çok değerli eğitimcilerle yıllardır başarılı bir eğitim yuvası olmuştur. Okulumuz kuruluşundan günümüze kadar her meslekten başarılı insanların yetiştiği güzide okullardan biri olmanın gururunu taşımaktadır.

Yayın: 04.04.2019 - Güncelleme: 04.04.2019 12:40 - Görüntülenme: 1901