T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BOLU / MERKEZ - Atatürk Ortaokulu

TEKNOFEST HAVACILIK, UZAY ve TEKNOLOJİ FESTİVALİ BAŞVURULARI

Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Teknoloji Yarışmaları'na başvurular başladı!

Dünyanın en büyük teknoloji yarışmalarının gerçekleştirileceği TEKNOFEST 2024’te bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride yarışmalar düzenlenecek. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 7. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele edengençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne olmaya devam ederken ön eleme aşamasını geçen takımlara 50 milyon TL maddi destek, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 25 Milyon TL ödül verilecek.

TEKNOFEST 2024’te Ortaokul Kategorisinde; Akıllı Ulaşım, Çevre ve Enerji Teknolojileri, Eğitim Teknolojileri, Engelsiz Yaşam Teknolojileri, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Pardus Hata Yakalama ve Öneri ve TEKNOFEST Robolig Yarışmaları başvuruya açılacak.

Atatürk Ortaokulu olarak biz de gönüllü öğrencilerimiz adına yarışmalara başvuru yapmak istiyoruz. Öğrencilerimiz başvuru yapabileceği yarışmalara ait bilgilere https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/ linkinde ortaokul bölümünü seçerek ulaşabilir. Hatta bu alanda geçmiş yıllarda oluşturulmuş proje örneklerine yine bu bölümdeki Geçmiş Yıl Raporları bölümünden bakarak kendi projesi için ilham oluşturabilir. Dilerlerse kendileri de başvuru yapabilirler.

Katılacak olan öğrencilerimiz bir A4 kağıdına; proje ismi, proje özeti, alanı, ne fayda sağlar ve nasıl çalışır gibi sorulara cevap olacak şekilde doldurup 5 Şubat 2024 tarihine kadar Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz Kenan Ökmen’e vermeleri gerekmektedir. Gelen projeler arasında kurulumuzun seçeceği projeler raporlaştırılıp öğrencimiz adına başvuru yapılacaktır.

Haydi kıymetli öğrencilerimiz Başımıza İcat Çıkarma! sırası sizde. Sizden özgün, yenilikçi, yapılabilir ve faydalı projeler bekliyoruz…

Ülkemizin Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğunda fikri hür, vicdanı hür gençliğin sorgulaması, üretmesi ve geliştirmesi için;

TEKNOLOJİ GELİŞTİREN BİR TÜRKİYE HEDEFİYLE…

15-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.01.2024 - Güncelleme: 15.01.2024 16:01 - Görüntülenme: 137
  Beğen | 0  kişi beğendi