Kas

2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezî sınava yönelik hazırlanan örnek soru kitapçıkları öğrencilerin erişimine açıldı.

Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar soru; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Örnek sorular 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Sorular; öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç becerilerini ölçecek nitelikte hazırlandı.

Soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmî YouTube kanalından izlenebiliyor.

Sözel Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Sorular için tıklayınız.

Sözel Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Sayısal Bölüm Örnek Soruların Çözüm Videosu için tıklayınız.

Kas

Ortaokul tüm sınıflar için sistemde bulunan çalışma sorularını çözebilirsiniz. Öğretmenlerimiz sistemde kendi testlerini oluşturup öğrencilere ödev olarak gönderebilirler.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bu kutlu günde okulumuzu ve sınıflarımızı çoşkuyla süsledik. 100. yılımıza yakışır biçimde okulumuzu şanlı bayrağımızla donattık.

#NİCE100YILLARA

Ekm

Okulumuz da Sivil Savunma etkinlikleri kapsamında etkinlik, pano ve tatbikat düzenlendi.

İlk olarak öğrencilerimizin deprem sırasında ve sonrasında yapmaları gerekenler hatırlatıldı ve daha sonra Deprem Tatbikatı yapılarak öğrencilerimize okulda deprem olduğunda nasıl haraket etmeleri gerektiği anlatıldı ve toplanma alanı gösterildi.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

#SivilSavunma

Ekm

CodeWeek AB Kod Haftası bu yıl 7-22 Ekim tarihleri arasında Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılı teması ile düzenlenecektir.

7-22 Ekim 2023 tarihleri arasında Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde 5 ve 6.Sınıf öğrencilerimizle birlikte temel programlama kavramları, görsel-blok kodlama etkinlikleri gibi çeşitli kodlama etkinlikleri gerçekleştirilecektir.

Düzenlenecek olan kodlama etkinliklerinde sevgili öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Yapılacak olan uygulamalara velilerimiz de katılım sağlayabileceklerdir. Gerçekleştirilen etkinliklere ait içerikler okulumuz sosyal medya hesaplarımızdan ve internet sitemizden yayınlanacaktır.

Okulumuz Etkinliği için Katılım Kodu: cw22-kPWyw

EU Code Week

Kodla Büyü (kodris.com)

Eyl

Okul Müdürümüz Erol Yılmaz, Mevlid Kandili münasebetiyle öğrenci ve öğretmenlerimize lokum ve gül suyu ikramında bulunarak kandillerini kutladılar.

Eyl

Okulumuz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftasını düzenlediği programla kutladı. Düzenlenen programda 8.sınıflar 5.sınıfa gelen arkadaşlarını çiçeklerle karşılayarak, "OKULUNUZAA HOŞ GELDİNİZ" dediler.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için hayırlı olması dileklerimizle.

Eyl

2023-2024 Eğitim - Öğretim Yılı 11 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlamıştır. Okulumuz yeni Eğitim-Öğretim yılına tüm paydaşları ile hazırdır.

Okulumuz da her yıl adet olduğu üzere öğrencilerimiz 5. sınıfa yeni gelen arkadaşlarına çiçekler vererek Hoş Geldin dediler.

Biz de yeni gelenler başta olmak üzere tüm öğrenci ve öğretmenlerimize Okulunuza Hoş Geldiniz diyor ve yeni Eğitim-Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM 1.ORTAK SINAV TARİHLERİ

Eyl

Kıymetli Velilerimiz, Sevgili Öğrencilerimiz! 11 Eylül 2023 itibariyle okullarımız yeni Eğitim-Öğretim yılımız başlayacaktır.

Yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını temenni ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 1.Dönem 1.Veli Toplantısı 29 ERylül 2023 Cuma günü saat 15:40'ta okulumuzda yapılacaktır

KAtılımlarınızı bekliyoruz.

Eyl

2023 - 2024 Eğitim-Öğretim Yılı Senebaşı Öğretmenler Kuyrul toplantımızı gerçekleştirdik.

Yeni Eğitim-Öğretim yılınımızın tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Eyl

Bugün Ankara'da düzenlenen Teknofest fuarına katılım sağladık. Öğrencilerimiz yeni nesil teknoıjileri görüp, inceleme fırsatı buldular. Gönül isterdi ki tüm öğrencilerimizi bu fuara götürebilseydik. Katılımın yoğun olduğu ve hava sıcaklığının yüksek olduğu bu günde öğrencilerimize rehberlik eden ve özveride bulunan Müd. Yard. Harun Bey'e öğretmenlerimiz Özer Bey' e , Metin Bey' e , Kenan Bey'e ve Sibel Hanıma çok teşekkür ediyorum.

2022-2023 Eğitim -Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizi tamamladık.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun gençler, güle güle.

#mezuniyetimizvar